Vučić 2018.: “Izmislili ste to za Veliku Srbiju”, 1995.: “Živjet ćete u Velikoj Srbiji”

preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Vrginmostu je napokon komentirao govor u Glini 1995. godine.

Novinari su u Vrginmostu, gdje je Vučić posjetio pripadnike srpske manjine, insistirali da komentira zašto je u govoru o Glini govorio da to mjesto više nikada neće biti hrvatsko i da će, ako pobijedi njegova tadašnja stranka, tamo biti Velika Srbija.

Vučić se na to prilično iznervirao.

“Dakle izmislili ste to za Veliku Srbiju. Toga u tom govoru u Glini nema. Slučajno, nema ga. Dakle i to ste izmislili, morali ste to dodati. Što se tiče drugih stvari, vaša želja da prema nekome imate pristojan odnos uvijek mora biti direktno proporcionalna mjeri poniznosti koju netko prema vama mora pokazati. Nećete to doživjeti.

Poslije sam vam rekao da nemamo nikakvih problema ni tereta danas sa Hrvatskom. I sve ste vi razumjeli. Jedino što je vama bilo potrebno je da dobijete nešto što biste mogli iskoristiti za osobno ponižavanje predsjednika Srbije. Taj film, stoti put vam govorim, nećete gledati”, rekao je Vučić, piše Index.hr.

No, novinari nisu izmislili Veliku Srbiju u Vučićevom govoru u Glini. Vučić je tada doslovno rekao:

“Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj… E, neće moći! Nikada srpska krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Ukoliko srpski radikali pobede i poraze precednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće.”

Pogledajte i snimku.

Najnovije

Đoković može igrati na Australian Openu iako nije vakcinisan

Čini se da nevakcinisanim teniserima i teniserkama ipak neće biti zabranjen dolazak na Australian Open, ali će na prvom...