Vučić će na rezoluciju UN-a odgovoriti Njegoševim sabranim djelima

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Kotoru da je stvar Crne Gore kako će se postaviti o pitanju Rezolucije o Srebrenici o kojoj treba da se glasa u Generalnoj skupštini UN-a te je upitao kakav je smisao rezolucije.

Vučić je u obraćanju novinarima u Kotoru gde prisustvuje samitu lidera Zapadnog Balkana i EU koji se održava u tom gradu to rekao na pitanje šta je poruka crnogorskim zvaničnicima oko njihovog stava o rezoluciji o Srebrenici.

- -

“Nemam poruku, to je njihova stvar, oni donose odluku kako će da se postave o tim pitanjima. Mi znamo kakva je naša poruka”, rekao je Vučić.

Pitanje bez odgovora
Poručio je da on ima jedno pitanje, na koje niko nema odgovor.

“A to je – kakav je smisao te rezolucije? Kažu nije nametanje kolektivne krivice. Nego šta je, pošto je individualna krivica već određena presudama? Ne pominje se nijedno ime u samoj rezoluciji. Svako neka donosi svoju odluku, a mi ćemo se ponašati u skladu sa tim u budućnosti”, kazao je.

Vučić: Na sjednici Vijeća sigurnosti UN odgovorit ću onima koji optužuju Srbe kao genocidan narod

- -

Vučić se danas sastao i s predsjednikom Demokratske narodne partije Crne Gore Milanom Kneževićem, od kojeg je tom prilikom na poklon dobio sabrana djela Petra Drugog Petrovića Njegoša kao, kako je objavljeno, “vid podrške za borbu koju Srbija vodi u UN-u, vezano za usvajanje rezolucije o Srebrenici.”

Predsjednik Srbije je na Instagramu podijelio fotografiju sa sastanka i izjavu Kneževića na toj društvenoj mreži u kojoj je ovaj poručio da je “poklon predsjedniku Srbije podrška borbi u Ujedinjenim nacijama, gdje diplomatska misija Srbije radi na tome da spriječi usvajanje rezolucije u kojoj se zločin u Srebrenici naziva genocidom”.

“Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas sam u Kotoru poklonio sabrana djela Petra Drugog Petrovića Njegoša. Ali ne za kućnu biblioteku, već za Ujedinjene nacije, da naš vladika gleda u oči Nijemce i Ruanđane koji bi da ga proglase genocidnim. Svako je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka! Svi znamo gdje Crna Gora treba biti”, napisao je Knežević u objavi koju je Vučić podijelio, prenosi Bljesak.

Podsjećamo, u Crnoj Gori je najavljeno da će ta država glasati za Rezoluciju o Srebrenici koja je na dnevnom redu Generalne skupštine UN-a 23. maja.

Najnovije

Pao snijeg u Sloveniji

Sloveniju je danas prešao hladni front koji je donio niže temperature, ali i, kako su ranije prognozirali meteorolozi, junski...