Vučić: Grabar-Kitarović je kriva jer sam tobož ponizio Hrvatsku, a ja jer sam Srbin, četnik

preporučujemo

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je u razgovoru za javnu televiziju RTS dao zanimljiv intervju. Naime, Vučić je novinarima rekao kako ljudima u Hrvatskoj smeta njegov govor koji je održao 1995. u Glini, koju je tada nazvao “srpskom Glinom”.

Srbijanski predsjednik komentirisao je, kako navodi RTS, “teške riječi” koje su o njegovom posjetu pale u hrvatskom saboru, ali i optužbe na račun hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je Vučića pozvala u Hrvatsku, prenosi index.hr.

“Ona je kriva zbog toga što sam ja tobož ponizio Hrvatsku, a ja sam kriv po svojoj prirodi, što sam Srbin, četnik ili šta već hoćete”, rekao je Vučić, pa nastavio kazavši kako “neki ljudi u Zagrebu nisu htjeli da čuju drugu stranu”.”Vi im sve vrijeme kažete – ali mi sve drugačije od vas mislimo o onome što je bilo prije 23 i 27 godina. Kao da to ne dopire do njih. Kao da morate da imate isto mišljenje kao oni, i a priori ste krivi ako imate drugačiji stav”, rekao je Vučić pa dodao kako je “očekivao da posjeta bude teška, ali ne na tom nivou”.

“Ja sam se trudio da i jed, i čemer, i sve ono kroz šta prolazim ne pokazujem. Znate, ako vam pokažu – baš me briga što su tebi spalili kuću, što su tvome ocu ubili oca, što su tvom ocu ubili dedu, baš me briga za sve to, jedna tvoja izjava od prije 30 godina mi se nije svidjela, aj’ sad ti da budeš kriv za sve to – vi stanete, gledate i ne vjerujete da pored svih vaših poruka o budućnosti neko i dalje na tome insistira”, požalio se Vučić novinarima RTS-a.

Pročitajte:  Carmel Agius ponovo pozvao Srbiju da izruči Radetu i Jojića
Pročitajte:  Uznemirujući snimak iz Zrenjanina: Radnici kineske fabrike deru životinju

Vučić se osvrnuo i na Mostovca Miru Bulja, koji ga je presreo na Markovu trgu i dobacivao mu.

“Mi ćemo poštovati ono što smo rekli, 100 dana bez ijedne teške riječi, iako bih i danas imao mnogo šta da odgovorim različitim zvaničnicima i onome što me jurio po Trgu, pa čim sam se okrenuo, zaustavio se u toj jurnjavi”, rekao je Vučić.

Najnovije

SDP: Tražimo odgovor od EPBiH i Vlade FBiH zbog čega će doći do poskupljenja struje

Klub poslanika Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH održao je press-konferenciju na kojoj je poslanik...