Vučić: Iza nas je najteža sedmica u 15 godina, ali nezavisnost Kosova možete samo da sanjate

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u videoporuci objavljenoj na Instragamu rekao je da je iza Srbije najtežih sedam dana u posljednjih 15 godina, ali da Beograd nikad neće priznati nezavisnost Kosova.

“Poštovani građani, za nama je teških sedam dana, najtežih u poslednjih 15 godina. Najtežih zbog događaja na Kosovu i Metohiji i kampanje pokrenute protiv naše Srbije, kampanje laži i neistina. Kako naš narod kaže, ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijer pokaže trag”, rekao je Vučić.

Istakao je da se moglo vidjeti da prijatelji Srbije nisu brojni, ali su hrabri.

“To su ljudi koji dostojanstveno štite i poredak UN i pravo malih na svoj glas. Pravo na život i opstanak malih nacija. Također, bili smo suočeni sa najtežim mogućim pritiscima. Јedan princip važi za sve druge, odnosno taj princip iznenada više ne važi samo za jedne a to su Srbi”, kazao je Vučić.

Tvrdi da se prethodnih dana lagalo puno o prisustvu vojnih snaga Srbije, ali da ona želi mir.

“A nezavisnost Kosova možete samo da sanjate. Srbija će čuvati Povelju Ujedinjenih nacija, Srbija će čuvati Rezoluciju 1244, Srbija će čuvati svoju teritorijalnu cjelovitost. Neka živi Srbija, pobijedit će Srbija”, poručio je Vučić.

Najnovije

Osmicinom savjetniku Siniši Rakiti SIPA oduzela dva mobitela: Kome je otkrivao tajne podatke i koga će uskoro zaboljeti glava!?

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Siniši Rakiti, visokopozicioniranom usposleniku OSA-e i i bivšem savjetniku smijenjenog direktora...