- Advertisement -

Vučić izjavio u Briselu da je na njega vršen pritisak zbog agresije Rusije na Ukrajin

Preporučujemo

Lideri Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije Aleksandar Vučić, Edi Rama i Dimitar Kovačevski učestvovali su na samitu EU – Zapadni Balkan u Briselu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu da je na njega vršen pritisak zbog agresije Rusije na Ukrajinu, ali da on nije došao da opravdava poziciju svoje zemlje.

Vučić je naveo da je od početka ruskog napada na Ukrajinu u evropskim medijima objavljeno 2.629 članaka koji navode da Srbija ugrožava cijeli region Zapadnog Balkana, da ugrožava suverenitet Bosne i Hercegovine i Kosova.

Upitao je da li je bilo ikakvog izvinjenja zbog tih “izmišljotina” koje su mediji prenosili građanima evropskih zemalja i rekao da je on samo u obavezi da se ponaša u skladu sa interesima Srbije.

“Ja nisam ovdje da bih opravdao našu poziciju”, rekao je Vučić.

Lideri Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije Aleksandar Vučić, Edi Rama i Dimitar Kovačevski učestvovali su na samitu EU – Zapadni Balkan u Briselu.

Govoreći o Samitu, Vučić je rekao da Srbija podržava ideju evropske političke zajednice koju predlaže francuski predsjednik Emmanuel Macron.

“To je jedini način da se naš glas čuje”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije sa premijerom Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i Albanije Edijem Ramom.

On je kazao da je evropskim kolegama obećao da će Srbija uraditi sve što može do decembra i sljedećeg samita.

“Neću reći da ćemo slaviti, ali mislim da ćemo u decembru biti u boljem raspoloženju nego danas”, kazao je Vučić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Na Žuču održano prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu

Prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu održano je proteklog vikenda na novom sportskom strelištu Žuč, koje se nalazi općini...