Vučić kaže da je spreman da se “unizi”: Vulin i ja podnijet ćemo krivičnu prijavu protiv sebe za slučaj “Belivuk”

preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom večerašnjeg gostovanja u Dnevniku RTS-a govorio i o Bosni i Hercegovini, ali i o navodima da je povezan sa Veljkom Belivukom, vođom beogradske kriminalne bande koji je u petak optužen za brojna krivična djela, ubistva, otmice, silovanja…

– Aleksandar Vulin (ministar unutrašnjih poslova Srbije op.a.) i ja podnijet ćemo krivičnu prijavu sami protiv sebe zbog slučaja “Belivuk”.

– Mene je prvo bilo sramota da odgovaram na laži ljudi, da smo se ja i Vulin tajno sastajali u stanu na Zvezdari. Kao što smo uradili u slučaju Jovanjica, podnijet ćemo krivičnu prijavu protiv sebe, spremni smo da odgovaramo i spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf – izjavio je Vučić.

Pojedini mediji u Beogradu ovu su Vučićevu najavu doživjeli kao poigravanje sa pravosudnim sistemom u Srbiji.

Kada je u pitanju BiH, Vučić je po ko zna koji put ponovio iste fraze.

– Moramo da čuvamo mir u regionu. Srbija će poštovati Dejtonski mirovni sporazum, integritet BiH, ali i RS-a, koju ćemo podržavati u svakom pogledu – kazao je Vučić.

Najnovije

Iz sindikata poručuju da uslovljavanje radnika vakcinacijom u FBiH nije po zakonu

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) Selvedin Šatorović je naglasio da poslodavci nemaju zakonsko utemeljenje da...