Vučić najavio izgradnju “svesrpskog svetilišta” u BiH

preporučujemo

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s patrijarhom srpskim Porfirijem povodom “80 godina od osnivanja sistema koncentracionih i logora smrti u Jasenovcu i obnove spomen-kompleksa manastira Jasenovac”.

“Razgovarali smo danas o svim važnim pitanjima, o tome kako i na koji način da osnažimo kulturu pamćenja, da učinimo sve da ne budu zaboravljene jasenovačke žrtve, kao i šta je to što država može da pomogne i srpskoj crkvi koja ima izuzetno značajnu ulogu u cijelom ovom procesu”, napisao je Vučić nakon sastanka na Instagramu.

Kako je rekao, danas su konačno postigli dogovor da krenu u izgradnju nečega što bi trebalo da bude svesrpsko svetilište na najtužnijem mjestu, u Donjoj Gradini (u BiH, op.a.).

“Da podignemo veliki memorijalni centar u kojem bismo podsjetili i na sve druge zločine počinjene nad našim narodom i da svima ukažemo kroz šta je srpski narod prolazio, i da se širi istina o tome. Veoma sam zadovoljan što kao predstavnici države možemo da učestvujemo u nečemu što je od velikog, historijskog značaja, i za našu zemlju i za naš narod. Ponosan sam što Srbija pamti!”, napisao je Vučić.

Najnovije

Dodik: Zašto je Džaferoviću ukazano onakvo gostoprimstvo u Bijeljini, to pokazuje da se nisko palo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezadovoljan je načinom kojim je član Predsjedništva Šefik Džaferović...