Vučić: Nisam predsjednik svih Srba u regionu, svi drugi mogu i da ostavljaju Erdoganu u amanet Bosnu

Preporučujemo

“Ne pada mi na pamet da se predstavljam kao predsjednik svih Srba u regionu. Ja to ne želim, nemam namjeru i neću to biti”, poručio je tokom gostovanja na televiziji Happy srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je govoreći o dijalogu Beograda i Prištine istakao kao veliki uspjeh da se Srbija nakon 10 godina vratila za pregovarački stol, prenosi N1.

- -

“Najmoćnije zemlje zapadnog svijeta tretiraju Kosovo kao nezavisno već 10 godina. Sad očekujete od mene da SAD, Velika Britanija, Njemačka…promjene svoje mišljenje. To se neće dogoditi. Mi smo uspjeli da vratimo Srbiju u pregovore i dalje je pozicija katastrofalno teška za nas. Borimo se u nemogućim uslovima da nešto uradimo. Onda kažu neki da to ne valja, pa znam i ja da ne valja. Kažite mi šta je dobro, ali realno za naš narod. Nemamo takvo rješenje. Ovdje pričama o kontroli štete. Potrošio sam godinu dana samo da vratim Srbiju u partiju”, figurativno je objasnio Vučić. Nedavno je albanski premijer Edi Rama izneo ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbjednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsjednika za sve Albance.

Na konstantaciju voditelja da bi slična izjava Vučića, da se predstavlja kao predsjednik svih Srba u regionu, mogla dovesti do sankcija ili bombardovanja Srbije, Vučić je ocijenio kao “malo pretjeranu, ali suštinski tačno”.

“Ne pada mi na pamet da se predstavljam kao predsjednik svih Srba u regionu. Ja to ne želim, nemam namjeru i neću to biti. Svi drugi mogu da izgovaraju šta hoće, i da ostavljaju Erdoganu u amanet Bosnu i da govore da su ustaški pozdravi dozvoljeni u određenim prilikama”, poručio je srbijanski predsjednik.

Vučić je dodao kako su Albanci “dobro naučili priču koju trebaju prodavati ljudima u Evropskoj uniji”.

- -

“Ponavljaju je stalno, a suštinski ne odustaju od ideje da objedine teritoriju”, zaključio je Vučić.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...