Vučić njemačkog političara okarakterisao kao ‘najvećeg srbomrzca’

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg obraćanja žestoko je napao strane diplomate koji su tvrdili kako izborni proces u Srbiji nije bio “čist kao suza”.

Vučić je strane diplomate koji kritikuju aktualnu vlast u Srbiji optužio da su bliski Albancima te da podržavaju nezavisno Kosovo i kosovskog premijera Albina Kurtija, ali i lidere srbijanske opozicije.

- -

Nazvao ih je “lopužama” i “srbomrscima”. Naročito je žestok bio prema Michaelu Rothu, dugogodišnjem članu njemačkog Bundestaga i aktualnom predsjedniku parlamentarnog vanjskopolitičkog odbora. Vučić je za Rotha rekao da “mnogo voli Kurtija i nezavisno Kosovo”, prenosi Nova.rs.

“Samo vas, ljudi, molim da to pogledate – njih Srbija zanima isključivo bez Kosova”, poručio je. Iskazao je podršku premijerki Ani Brnabić, ističući da joj “svaka čast na hrabrosti” što se suprotstavila Rothu i poručujući joj da sljedeći put odgovori “triput jače”.

“Zamislite, Ana Brnabić se drznula da odgovori Michaelu Rothu, tako drska i bezobrazna. Sljedeći put neka mu odgovori triput jače. Da lijepo nauči što znači suverena i slobodna država, i nezavisna država. Neka se igra s nekim drugim državama, sa Srbijom se neće igrati”, naveo je Vučić.

“Nije Roth nikakav ni gospodin niti bilo što, dobro ga znam. Uvijek je bio protiv Srba, najveći srbomrzac koji postoji u Njemačkoj”, dodao je.

- -

Zanimljivo da je Vučić u posljednje vrijeme više puta govorio kako je upravo Njemačka ključni partner Srbije na putu u Evropsku uniju.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...