Vučić o napadu u Srebrenici: Šutili su i baš ih briga

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada nije tražio da budu izvedeni pred lice pravde oni koji su izvršili “strašan napad” 2015. godine na njega dok je bio premijer kada je u Srebrenici prisustvovao komemoraciji 20. godišnjice genocida.

“Prešutio sam i nikada nisam tražio da budu izvedeni pred lice pravde oni koji su izvršili strašan napad u Srebrenici. Šutili su kao zaliveni i baš ih je briga”, rekao je Vučić u Beogradu gdje prisustvuje unutrašnjem dijalogu o Kosovu, prenosi N1.

- -

On je upitao u kojoj bi zemlji moglo da se desi da napadnu premijera susjedne države, a da niko ne bude odgovoran.

“Pokažite mi jednu zemlju… I opet smo mi krivi za nešto. Stvari jesu komplikovane, komplikovaće se u Bosni i Hercegovini, komplikovane su na Kosovu, ali ono što je za nas zdravo je da možemo da razgovaramo i da možemo da se poštujemo i da možemo da razumijemo šta je naša politika u budućnosti ako hoćemo da ostanemo i opstanemo”, rekao je Vučić.

Vučić je u svojstvu premijera Srbije napadnut tokom komemoracije 20. godišnjice genocida u Srebrenici 2015. godine.

Najnovije

Hoće li Trojka ponovo popustiti Čoviću: HDZ predlaže da eksploatacija svih sirovina, osim uglja, bude u nadležnosti kantona

HDZ BiH želi razvlastiti Federaciju BiH kada je u pitanju rudarstvo, piše Istraga.ba. Zastupnici te stranke su, naime, Zastupničkom domu...