Vučić: Očuvanje mira u BiH i na Balkanu od interesa za srpski narod

preporučujemo

Očuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i u regionu Balkana od suštinskog je interesa za cjelokupni srpski narod, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku s predsjednikom i potpredsjednikom Demokratskog narodnog saveza Markom Pavićem i Ognjenom Tadićem.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva Srbije, Vučić je na sastanku sa Tadićem i Pavićem u Beogradu naglasio da će Srbija nastaviti da pruža podršku Republici Srpskoj, kao posebnom entitetu u BiH, u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

On je naveo da će Srbija, osim zajedničkog rada u oblasti zaštite jezika, kulture i nacionalnog pisma, raditi i na još snažnijem pružanju ekonomske podrške narodu Republike Srpske i važnim projektima za budućnost, prenosi radiosarajevo.

Vučić je ukazao i na važnost postizanja konsenzusa ključnih političkih činilaca u Republici Srpskoj o njenoj budućnosti i veoma bliskim odnosima sa Srbijom, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

Glava na ‘panju’ ne brani BiH, Bošnjaci trebaju lidere koji neće narodu samo bildati mišiće

BiH je suočena sa puzajućom okupacijom. U tome trenutno prednjači velikosrpski nacionalizam otjelotvoren u predsjedniku susjedne Srbije Aleksandru Vučiću...