Vučić otputovao tajno u Ameriku

preporučujemo

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić otputovao je u Sjedinjene Američke Države, a nikome u Srbiji nije jasno što tamo radi. Vučić javnost nije ni obavijestio da se nalazi u SAD-u, sve dok ga nije razotkrio lider Narodne stranke i bivši ministar vanjskih poslova Srbije te nekadašnji predsjednik Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić, piše Index.hr.

Jeremić je Vučića na Twitteru pitao je li u privatnoj posjeti New Yorku i o čijem trošku, je li večerao u jednom od najskupljih njujorških restorana i je li račun platio on ili Soroš.

Ubrzo se javio Vučić. Ironično je komentirao Jeremićeve optužbe o večeri sa Sorošem, ali je zapravo indirektno potvrdio da se nalazi u New Yorku.

Glas Amerike objavio je da je Vučić u privatnoj posjeti New Yorku sa svojom kćerkom, da diplomatska misija u New Yorku nema veze s njegovom posjetom te da s njim tim povodom uopće nije u kontaktu.

Jeremić je, nakon Vučićeva odgovora, srbijanskog predsjednika još pitao zašto je tražio da nema osiguranje predviđeno protokolom i koliko je zbog njega kasnilo polijetanje aviona za New York u subotu.

Pitao ga je još je li istina da je u utorak u Parizu razgovarao s kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem. Vučić više nije odgovarao na tweetove.

(Index.ba)

Pročitajte:  Politico: Gledamo li kraj Dejtonskog mirovnog sporazuma

Najnovije

Skupština KS: Klub SDA traži ostavku dr. Benjamina Bejtovića

Na današnjem nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici raspravljaju o Informaciji Ministarstva zdravstva KS o smrti djevojčice Džene Gadžun...