Vučić: Početkom 2019. imaćemo najsnažniju armiju u regionu

Preporučujemo

Već početkom naredne godine imaćemo najsnažniju armiju u regionu, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar VUčić nakon obilaska renovinranih prostorija Internata Vojne gimnazije u Beogradu.

“48 godina ništa nismo mjenjali na ovom objektu i to je velika greška i naroda i države da se ništa ne obnavlja. Danas ste mogli da vidite prvu fazu i smještaj koji je na veoma visokom nivou”, Vučić pišu Nezavisne.

Kako je naveo, do sada su u prvu fazu uložena 32 miliona dinara, ali je došlo bolje vrijeme.

“Vidio sam nove, mlade ljude i došao sam da pozovem ljude iz Srbije, posebno sa juga Srbije da dođu zato što ih treba dobra budućnost u vojsci Srbije”, rekao je Vučić.

Dodao je da će građani Srbije uskoro moći da vide koliko je vojska Srbije snažnija, jača i bolja nego što je bila ranije.

“Želim da sve naše objekte obnovimo i da izgleda neuporedivo bolje nego što je do sada”, rekao je.

Predsjednik Srbije je istakao da se danas ulaže mnogo više u vojsku Srbije. Kako kaže, vojni budžet bude i preko milijarde.

“Nisam slučajno rekao, već sljedeće godine moći ćete da vidite da ne postoji snažnija armija od naše u regionu. Ali imamo nekoliko problema. Treba nam mnogo više vojnika. Najviše problema je zbog primanja, i njih ćemo povećavati. Najmanje problema imamo na jugu Srbije”, rekao je on.

Vučić je istakao da je problem i to što je tehnika zastarjela.

“Moramo i odnos prema vojnicima i policajcima da promijenimo. Bez njih nećemo imati ni mir ni stabilnost. Želimo vojnike i oficire u uniformama. Ona sa sobom nosi čast, moral, ozbiljnost i disciplinu”, rekao je predsjednik Srbije.

Najnovije

Sjednica VSTV-a: Glavni tužilac Kajganić loše rezultate pripisao policiji

Prezentirajući izvještaje o radu, kao i rješavanju predmeta korupcije i organiziranog kriminala članovima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, glavni...