Vučić poručio građanima u dolini Jadra: Zemlju vam ne uzima država, vi ste je prodali kompaniji “Rio Tinto”

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će razgovarati sa kompanijom Rio Tintom da ne prave deponiju između Jadra i Korenite, kao i da ne smiju da računaju samo na svoj profit, već i na život i zdravlje ljudi na tom prostoru.

„Obećavam, razgovaraćemo i videćemo kakve su ugovorne obaveze prema Rio Tintu i od njih ćemo da tražimo, da se odlagalište ili deponija skloni, kao i da ne mogu samo na svoj profit da računaju nego i na život i zdravlje ljudi“, rekao je predsjednik u Gornjim Nedeljicama.

Vučić je rekao da će predložiti Vladi Srbije da se napravi Zeleni fond za Zapadnu Srbiju, o kojem će odlučivati samo narod, a ne država.

„U taj fond bismo uključili Mačvanski okrug, Kolubarski i Zlatiborski okrug i u njemu će narod učestvovati, i odlučivati kome će davati pare. U budžetskim zelenim fondovima država je odlučivala, a u ovom ćete samo vi (narod)“, rekao je on.

Vučić je dodao da će taj zeleni fond verovatno biti formiran već od 1. januara i za njega će biti odvojeno 10 miliona eura.

Najnovije

Nogometaš uhapšen nakon što je sudiji slomio rebra i nos tokom napada na terenu

Nogometaš iz nižih engleskih liga uhapšen je zbog sumnje da je teško napao sudiju. Dave Bradshaw je vodio subotnji okršaj...