Vučić poručio: Srbija nema nikakvih pretenzija prema BiH

Preporučujemo

-Volio bih da se u BiH manje koristio riječnik optužbi na račun drugih naroda, a malo više riječnik zajedništva, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ponovio da Srbija nema nikakve pretenzije prema BiH, već samo želi da se poštuje Dejtonski sporazum.

– Ništa više, ali ni manje od toga – poručio je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da “Hrvatska i srpska strana pozivaju na sukobe”.

Vučić je rekao da uvijek reaguje na način da ne želi bilo kakvo suprotstavljanje ili sukobe.

Tako, dodao je, nije reagovao ni na posljednje izjave Hašima Tačija, kao ni Edija Rame, ali i naznačio da nije vidio tu izjavu Izetbegovića, te da ne želi da komentariše nešto u šta nije sasvim upućen.

On je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim još jednom zahvalio na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji, da je Srbija ne jednom u historiji bila u teškoj situaciji, ali i da je siguran da će ozbiljnom, odlučnom, ali i politikom čvrstine i posvećenosti napretku uspjeti da održi kurs…

– Taj kurs je interes naše zemlje, interes Srbije, a on nikada nije bio u suprotnosti sa interesima Rusije – zaključio je Vučić.

Najnovije

Uskoro počinju radovi na rehabilitaciji najoštećenijeg dijela ulice Džemala Bijedića

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je Odluku o izboru izvođača radova na rehabilitaciji dijela ulice Džemala...