Vučić “prvi put neće da krije od građana Srbije”: Mi smo u Sarajevu imali naše ideje oko granice Srbije i BiH

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se danas u Beogradu sa komesarom EU za politike susjedstva i proširenja Johanessom Hahnom. On je govorio o jučer usvojenoj Strategiji EU za Zapadni Balkan, te o granicama – jednom od pitanja koje se mora riješiti u regiji, objavila je N1.

“Iz ove Strategije je sasvim jasno da ćemo mi morati da riješimo probleme sa graničnim linijama koje imamo sa Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom. Po prvi put neću da krijem od građana Srbije. Mi smo u Sarajevu imali naše ideje kako bi to trebalo da bude uređeno. Onda su nam od bošnjačke strane iznesene drugačije ideje. Mi smo u međuvremenu prihvatili i te njihove ideje, sačekao sam ih sa papirom sa tim njihovim idejama, a onda su mi rekli ‘sad nećemo ni onako kako mi hoćemo’. Samo da to imate u vidu. Onda sam prekinuo i rekao ‘ovo nema nikakvog smisla’ i sad ništa. Ali to je ono, džabe vam je što uradite nešto što neko traži, sutra će vam neko reći niste završili taj posao”, kazao je Vučić.

- -

Kako je navedeno u Strategiji EU za Zapadni Balkan sve zemlje moraju nedvosmisleno, kako riječima, tako i djelima, prevazići nasljeđe prošlosti, postizanjem pomirenja i rješavanjem otvorenih pitanja, posebno graničnih sporova, mnogo prije pristupanja Evropskoj uniji.

Najnovije

Cijene nafte pale ispod 82 dolara

Cijene nafte pale su jučer na međunarodnim tržištima ispod 82 dolara, budući da je među trgovcima prevladala bojazan da...