Vučić “prvi put neće da krije od građana Srbije”: Mi smo u Sarajevu imali naše ideje oko granice Srbije i BiH

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se danas u Beogradu sa komesarom EU za politike susjedstva i proširenja Johanessom Hahnom. On je govorio o jučer usvojenoj Strategiji EU za Zapadni Balkan, te o granicama – jednom od pitanja koje se mora riješiti u regiji, objavila je N1.

“Iz ove Strategije je sasvim jasno da ćemo mi morati da riješimo probleme sa graničnim linijama koje imamo sa Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom. Po prvi put neću da krijem od građana Srbije. Mi smo u Sarajevu imali naše ideje kako bi to trebalo da bude uređeno. Onda su nam od bošnjačke strane iznesene drugačije ideje. Mi smo u međuvremenu prihvatili i te njihove ideje, sačekao sam ih sa papirom sa tim njihovim idejama, a onda su mi rekli ‘sad nećemo ni onako kako mi hoćemo’. Samo da to imate u vidu. Onda sam prekinuo i rekao ‘ovo nema nikakvog smisla’ i sad ništa. Ali to je ono, džabe vam je što uradite nešto što neko traži, sutra će vam neko reći niste završili taj posao”, kazao je Vučić.

Kako je navedeno u Strategiji EU za Zapadni Balkan sve zemlje moraju nedvosmisleno, kako riječima, tako i djelima, prevazići nasljeđe prošlosti, postizanjem pomirenja i rješavanjem otvorenih pitanja, posebno graničnih sporova, mnogo prije pristupanja Evropskoj uniji.

Najnovije

Novi šef Misije BiH pri EU: Protiv države, negator genocida, zagovornik otcjepljenja RS-a…

Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine novi šef Misije BiH pri Evropskoj uniji bit će Obrad Kesić, vjerni kadar predsjednika bosanskohercegovačkog...