- Advertisement -

Vučić rasprodaje Srbiju: Turski Acibadem kupuje Covid-bolnicu u Batajnici

Preporučujemo

Kako Direktno.rs saznaje, turski Acıbadem Health Group, svjetski poznat lanac bolnica, zainteresovan je da kupi Covid-bolnicu u Batajnici u Srbiji.

Možda se i tu krije nedavna posjeta Aleksandra Vučića njegovom turskom kolegi Recepu Tayyipu Erdoganu u Istanbulu.

Iako je bolnica u Batajnici montažnog tipa, sagrađena za par mjeseci i otvorena u decembru 2020. godine, očekuje se da je turski Acibadem preuzme u trenutku kad izađe iz Covid-sistema.

Inače, bolnica u Batajnici raspolaže sa 930 bolničkih postelja, od čega je 250 na odjeljenju intenzivne njege, sa respiratorima, kiseonikom i najmodernijom opremom. Bolnica ima devet velikih odjeljenja sa po 30-40 kreveta.

S druge strane, Acıbadem Healthcare Group posluje u Turskoj od 1991. godine. Sistem na globalnom nivou funkcionira u Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj, Holandiji, sa 22 bolnice, 13 ambulantnih centara, više od 4.200 kreveta, sa preko od 22.500 zaposlenih i 4.000 ljekara. Acibadem Health Group pripada drugom na svijetu najvećem lancu bolnica IHH.

Acibadem bolnica nudi medicinske usluge dijagnostike i liječenja na odjeljenjima: Hitna pomoć, Oralno i dentalno zdravlje, Ishrana i dijeta, Neurohirurgija, Pedijatrija, Pedijatrijska hirurgija, Pedijatrijska urologija, Pedijatrijska intenzivna nega, Dermatologija, Gastroenterologija, Infektivno, Fizioterapija i rehabilitacija, Radiologija, Opća hirurgija, Oftalmologija, Ginekološka onkologija, Ginekologija i akušerstvo, Kardiovaskularna hirurgija, Hirurgija kancera, Kardiologija, ORL odjeljenje, Nefrologija, Ortopedija i traumatologija, Onkološka radiologija, Neonatalna intenzivna njega, kao i Centar za gojaznost i Odjeljenje za sistematske preglede.

U martu prošle godine, Acibadem je postao većinski vlasnik Bel Medica, privatne zdravstvene ustanove u Srbiji.

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i...