- Advertisement -

Vučić sa Erdoganom razgovarao o ključnim regionalnim pitanjima, uključujući i dešavanja u BiH

Preporučujemo

Poslije sastanka s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom u Ankari, Aleksandar Vučić izjavio je da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu od presudnog značaja i za Srbiju i za Tursku.

Vučić je istakao da je sa Erdoganom razgovarao o svim ključnim regionalnim pitanjima, uključujući i dešavanja u Bosni i Hercegovini.

-Razgovarali smo o svemu, o kompletnoj situaciji u regionu, o tome šta znači poštovanje Dejtonskog sporazuma, od poštovanja integriteta BiH, ali i poštovanja integriteta Republike Srpske u okviru BiH-, rekao je Vučić.

On je rekao da je na sastanku ukazao na važnost povezivanja i izgradnje infrastrukture i autoputeva.

-Očekujemo da do oktobra završimo put od Kuzmina do Sremske Rače, za godinu i po dana imaćemo moderan autoput do BiH, do Republike Srpske. Nadam se da će vlasti u BiH, ma koje, donijeti adekvatnu odluku, jer bismo time povezali Sandžak sa Sarajevom, ali i Beograd sa Sarajevom-, naveo je.

Pročitajte:  "Vojska Srbije može uspješno da brani i odbrani srpski narod" - Dodik: Ovo je nešto što nama Srbima, gdje god živimo, puni srce...
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

U subotu borilački spektakl u Bosanskoj dolini piramida “Pyramid Cup 2022”

Taekwondo kolektiv Bosna iz Visokog ovog vikenda organizuje Međunarodno otvoreno prvenstvo u taekwondou "Pyramid Cup 2022" Visoko, a ovaj...