Vučić o Nikoliću i porukama za 9. januar: Politika želja je lijepa, ali nije ozbiljna i realna

Preporučujemo

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije u intervjuu za Radio-televiziju Srbije izjavio je da neće dozvoliti da Republika Srpska bude moneta za potkusurivanje, ali i to da poštuje teritorijalni integritet BiH.

“Ne trpam se da štitim Republiku Srpsku, jer je to posao Milorada Dodika, on to radi na dobar način. Ali da dozvolim da RS bude bilo čija moneta za potkusurivanje – i meta napada, to je nemoguće u mom prisustvu”, naveo je Vučić.

- -

Objasnio je razloge zbog čega nije prisustvovao 9. januaru, Danu RS-a.

“Trebalo je da idem u New York, imao sam sve drugo zakazano. A ima i nešto drugo, o čemu ne želim da govorim, a nema veze sa Dodikom”.

Tomislav Nikolić, bivši predsjednik Srbije je tada, 9. januara poželio nezavisnost RS-u. Vučić to komentariše riječima:

“Politka želja je lijepa politika, donosi glasove. Mi koji vodimo državu ne možemo da se rukovodimo željama. Postoji realna politka, ozbiljna politika. To je da volim Republiku Srpsku, ali podržavamo teritorijalni integritet BiH”, izjavio je Vučić.

- -

Sa Tomislavom Nikolićem, dodao je, ima dobre odnose – jer “radi važan posao za državu”.

O odnosima sa Bakirom Izetbegovićem, u svjetlu posjete Predsjedništva BiH 6. januara beogradu  je izjavio:

Nisam igrao šah sa Bakirom Izetbegovićem. Pobijedio sam ga prvi put. Pobijedit ću ga u šahu. Svaku partiju ću ga pobijediti, a ne igra mi se šah. Sa njim mi se ne igra šah. Iako on dobro igra”.

(N1/Index.ba)

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...