- Advertisement -

Vučić se sastaje s Putinom u Moskvi

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić srest će se danas u Moskvi s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je jučer na tu dužnost stupio četvrti put.

Kako je priopćio Kremlj, Vučić će boraviti u radnoj posjeti Moskvi povodom obilježavanja 73. godišnjice Pobjede nad fašizmom.

“Planirano je razmatranje sadašnje saradnje, kao i perspektive daljeg razvoja rusko – srpske saradnje, tok realizacije zajedničkih investicijskih projekata, kao i razmjena mišljenja o aktuelnim regionalnim pitanjima”, navodi se u priopćenju Kremlja, prenosi N1.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izrazio je uvjerenje da će razgovor Putina i Vučića u Moskvi biti sadržajan i uzajamno koristan.

Kako je objavio na Twitteru, susret dvojice lidera očekuje se oko 18 sati.

“Uvjereni smo da će to biti jedan sadržajan i uzajamno koristan razgovor, koji će proći u poslovnom duhu, ali istovremeno i u neformalnoj atmosferi“, napisao je Čepurin.

Pročitajte:  Šefica američke špijunaže otkrila koji su Putinovi planovi u Ukrajini
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Išerić: Milanović počinio krivično djelo napada na ustavni poredak BiH

Piše: Dr.sc. Enver Išerić Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je najavio "vruću jesen u Bosni i Hercegovini" zbog posljednjih dešavanja oko...