Vučić stigao u Mostar, sastao se sa Čovićem

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas poslije podne u Mostar, gdje se sastao sa hrvatskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.

Za njihov susret vlada veliko medijsko interesovanje, te je ogroman broj televizijskih i novinarskih ekipa sačekao šefa srpske države ispred sjedišta hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

- -

Nakon sastanka predviđene su izjave.

Vučić će se potom sastati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Njegovim preosveštenstvom episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, sa kojima će u 16 sati posjetiti mjesto izvođenja radova na Sabornoj crkvi Svete trojice u ovom gradu.

Za 18 sati predviđeno je da Vučić prisustvuje svečanom prijemu koji organizuje Privredna komora Srbije u hotelu “Mepas”.

U 19 sati Čović organizuje predsjedničku večeru u ljetnjikovcu “Radobolja”, gdje će, osim Vučića i Dodika, prisustvovati i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijeri Bugarske i Hrvatske Bojko Borisov i Andrej Plenković, predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, te predsjedavajuća Predstavničkom doma parlamenta BiH Borjana Krišto.

- -

Večeri neće prisustvovati članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović.

Najnovije

Nezavisni operator sistema u BiH saopćio ko je krivac za nestanak struje u petak

Nezavisni operator sistema u Bosni i Hercegovini (NOS) saopćio je informacije o uzroku nestanka struje u BiH i drugim...