Vučića strah sankcija, Izetbegovića pozvao na kafu: Možemo i u sjeverni dio Sarajeva, ima dobra kafana

preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da eventualne sankcije Republici Srpskoj, Srbiji ili članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku neće donijeti ništa dobro regionu i da oni koji ih priželjkuju nisu dobronamjerni.

Kako je naveo, ne samo da se ne raduje nečem takvom, nego ima i ogroman strah od toga, jer je onda cijeli region u problemu.

– Kada se radujete na primjer sankcijama protiv Milorada Dodika, za koje se nadam da ih neće biti, recite koji će investitor da dođe u BiH ili bilo gdje? Neće niko. Nikome ne trebaju sankcije. Nikome nisu donijele ništa dobro – rekao je Vučić.

On je istakao da je za Srbiju važno da se po svaku cijenu sačuva mir u BiH i u regionu.

– Razumijem ono o čemu govori Republika Srpska o oduzimanju nadležnosti i to je tačno – rekao je Vučić.

On je naveo da nikome nikada nametanje politike spolja nije donijelo ništa dobro, te da je uvijek govorio “Balkan – balkanskim narodima”.

– Mi moramo da sjednemo da razgovaramo. Јa ću zato da prihvatim ideju o razgovoru sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem i nije mi problem, možemo da odemo u sjeverni dio Sarajeva. Ima tamo dobra kafana, da sjednemo, tri sata radimo, ako možemo oko bilo koje sitnice da se dogovorimo – rekao je Vučić.

On smatra da je Izetbegović pod pritiskom medija odustao od ranije planiranog razgovora i dodao da Srbija insistira na razgovoru sa svima.

– Želimo da razgovaramo sa Albanicima i sa svima – poručio je Vučić.

Pročitajte:  Kurtćehajić i Popović sukobili stavove: Ako Dodik sanja da RS može postati nezavisna u velikoj je zabludi

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...