Vučićev nasljednik: Ja nikad neću moći razumjeti Srbe koji odlaze na more u Hrvatsku

Preporučujemo

U petak, 26. maja je na skupu, kojeg je najavljivao kao ‘najveći u povijesti Srbije’, a nije bio najveći ni u svibnju 2023. godine, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio kako se povlači sa čela Srpske napredne stranke.

“Ovo je posljednja večer u kojoj vam se obraćam kao predsjednik SNS-a, a sutra će je netko drugi preuzeti”, rekao je pokisli Vučić na ‘skupu nade’. Njegovi mediji pisali su kako se okupilo 200.000 ljudi. Kao spontano.

Kako pišu srbijanski mediji, na današnjoj izbornoj Skupštini u Kragujevcu, na Vučićev prijedlog, na tu je poziciju odabran srbijanski ministar obrane Miloš Vučević.

 

Rođen je 1974. u Novom Sadu, diplomirao je na Pravnom fakultetu 1999 godine, a u rujnu 2012. postao je gradonačelnik rodnog grada. Slavio je i na izborima za gradonačelnika 2016. kao i 2020. godine, što je prvi put da je to nekome pošlo za rukom u Novom Sadu. Potpredsjednik SNS-a je od 2021. godine.

Ljudima u regiji najpoznatiji je po svojoj izjavi da nikad neće razumjeti Srbe koji odlaze na odmor u Hrvatsku…

“Ja nikada neću moći razumjeti Srbe koji su danas u Dalmaciji ili Istri, na otocima. Ne osuđujem ja nikoga, neka ljetuju gdjegod hoće, ali mora da je gadno i prilično neprijatno biti Srbin u Dalmaciji ili negdje na Jadranskom moru u Republici Hrvatskoj pošto oni danas slave i pričaju kako su pobijedili i protjerali Srbe#, kazao je prošlog ljeta, osvrčući se na obilježavanje ‘Oluje’ i dodao:

“Jedino da ronite cijeli dan, uzmete onu bocu s kisikom i idete dolje pod more pa se pravite da se to ne događa i da su oko vas baš pristojni ljudi te da nije to tako kako se nama čini…”, piše 24sata.hr.

Najnovije

SIPA objavila detalje akcije ‘Plug’: Oduzeto oko 1.000 kilograma duhana za nargilu, uhapšeno 12 osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su, u sklopu operativne akcije "Plug", na području...