Vujović: Biti selektor Srbije je veća kazna nego čast

Preporučujemo

Selektor rukometne reprezentacije Slovenije Veselin Vujović komentarisao je krizu koji proteklih nekoliko nedjelja potresa srbijanski rukomet.

Nekoliko nedjelja poslije Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, postalo je burno na relaciji Jovica Cvetković-igrači, pošto su međusobno razmjenjivali optužbe, pretežno u vezi sa lumpovanjem i alkoholizmom.

- -

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije zbog toga je smijenio Cvetkovića sa dužnosti selektora.

Kao gost u emisiji „Talasanje“ Radio Beograd Vujović ne vidi izlaz iz krize.

“Srbija ima hiljadu trenera, postoje ljudi koji ‘sve znaju’, a kada pogledate klub koji vodi neki trener s ‘master diplomom’, jer je to sada jako važno i moderno, i onda odete pogledati njegov trening, gde klinci od 16 godina s 115 kilograma igraju samo na dva gola. Na kraju meseca se naplati članarina toj deci i to je budućnost srpskog rukometa”, kaže Vujović i dodaje:

“Dolazite u nešto što je toliko umlaćeno, isprljano, da vi ne možete to blato sprati. Pametan sačeka da se to blato osuši, pa ga sastruže. Niko više nije svestan šta je kriterijum da neko bude selektor. Postati selektor kod nas u ovom trenutku je više kazna nego čast i privilegija. Mi nemamo cilj, nemamo strategiju, nemamo poverenja. Mi u rukometu nemamo nikoga za koga možemo da se vežemo, da kažemo to je osoba koja će nas povući, koja će napraviti neki boljitak. Došli smo u jednu situaciju iz koje ja lično ne vidim izlaz. Mislim da je i deset godina rada u našem rukometu malo da bismo mi mogli da uradimo nešto”, zaključuje Vujović, prenosi B92.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...