Vukanović: Dodik nema podršku Srbije niti Rusije, sam srlja u propast

preporučujemo

Poslanik u NSRS Nebojša Vukanović objavio je na svom blogu novi tekst posvećen opasnim avanturama u koje se upušta i jednostranim potezima koje najavljuje lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, pod nazivom “Kud sada srljati sam, bez Rusije, Srbije i nekog oslonca?”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– Istupi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova, koji je dao veliki intervju ruskom listu „Izvestija“ kako bi se javno ogradio i rekao da ne podržava Dodikove opasne avanture i jednostrane poteze, jasno su pokazali da je ostao sam i opkoljen sa svih strana.

Dugo su ga mnogi tolerisali i imali razumjevanja za devijantnog ponašanje, ali je svojim ispadima, istupima i potezima rastjerao sve oko sebe a uz njega su ostali samo oni koji moraju i najveće ulizice, podanici i kukavice, koji čekaju trenutak kada će im biti jasno gdje sve ovo vodi i koji će ga sutra prvi ostaviti kad probušeni brod počne tonuti na dno.

Ishod poslednje avanture je svima jasan, jer ni uz pomoć Rusije, Srbije, Kine i još nekih uticajnih zemalja ne bi se mogli postići ciljevi koje je Lažni Vođa ambiciozno zacrtao, povratak nadležnosti koje je ranije sam prenio sa entiteta na nivo države i zajedničkih institucija, a čiji je jedini cilj bio da zaštite njega i oligarhiju od odgovornosti, omoguće nastavak i održavanje totalitarne vlasti, anarhije i destruktivnog sistema.

Srpstvo, lažni patriotizam i navodna borba za Republiku Srpsku samo su maska i smokvin list kojim se pokušavaju  sakriti stvarne namjere – potpunog ovladavanja Srpskom i pretvaranje u privatni feud jednog čovjeka i jedne porodice, iz koje bi na silu bili protjerani svi koji ne bi bili apsolutno pokorni velikom vođi.

Pročitajte:  Dodik: Borim se protiv BiH u kojoj su muslimani dominantan narod

Kuda će sada da srlja sam, ostavljen od svih? Što duže bude srljao to će za njega šteta i posledice biti veće, jer je ishod najnovije avanture već sada, na samom početku, svima jasan. Da ima još malo razuma, prihvatio bi dobronamjeran savjet i povukao se sa svih funkcija, davno je bila 1998. kad nas je zajahao kao premijer, ali je problem što ogromna moć, bogatstvo i apsolutna vlast potpuno pomute razum i što diktatori u totalitarnim društvima ne vide kad su prešli crvenu liniju i kada je vrijeme da se povuku.

Lukač i Drago Kalabić su se jasno ogradili od šizofrene politike, kako sam to i najavljivao poslednjih dana,  stidljivo se distancira čak i Mazalica svojim tvitovima, ali pitanje je ima li kritične mase u SNSD-u koja bi se oduprla ludilu i propasti, rekla dosta je, ovako više ne možemo tumarati, ili je strah jači od savjesti i razuma!?

Činjenica da je nakon jasne poruke Aleksandra Vučića poslate iz Aleksinca da ne podržava Dodika i njegove opasne avanture samo mlađani Antonić izašao u javnost da brani Šefa, dok ostali u SNSD-u glasno ćute a Žunić u nemoći umjesto odgovora na novinarsko pitanje poziva ministre da obrazlože prijedloge, jasno pokazuje koliko je sati.

Iskusni kameleon Špirić, Radmanović, Nović, vjerujem Tegeltija i ostala „sarajevska“ ekipa SNSD-a danima ćute u prelomnom trenutku jer su postali svjesni da su prvi na udaru i da im je on postao teg oko vrata koji ih vuče na dno. Pitanje je kada će unutrašnji pritisak u SNSD-u da eksplodira kao pretis lonac, i da li je došao trenutak istine i konačnog obračuna? Čak su i ključni mentori sa zapada konačno shvatili da ne vrijedi više igrati na potrošenog čovjeka koji je ostavljen od svih, i ne bi se trebalo iznenaditi ako i oni pilatovski operu ruke i puste vodu, po svom starom običaju.

Pročitajte:  Dodik će dobiti posebno osiguranje, Lukač tvrdi: On je najugroženiji političar u BiH

Većina u SNSD-u svjesna je opasnosti koja se nadvija, da su oni postali taoci čovjeka koji je izgubio razum, da glava vrijedi mnogo više od sinekura i privilegija, i ova kriza mogla bi dovesti do eskalacije tinjajućih sukoba frakcija unutar SNSD-a i velikih pukotina.

Dodik pilatovski pere ruke i primorava Čubrilovića, Viškovića i Željku da zbog njegovog ličnog interesa potpisuju sulude zakone i odluke, svjesni su velike odgovornosti u koju ih gura čovjek bez trunke savjesti i skrupula. Kakvi su to dokumenti, lične karte, pasoši ili saobraćajne dozvole kojima nećemo moći ni preko Drine, možda ni preko Brčko distrikta, i ko je lud da tako nešto potpiše, a priprema se čitav set sličnih šizogenih mjera i zakona?

Na vrijeme upozoravam dobronamjerno funkcionere SNSD-a da dobro razmisle kako glasaju, šta potpisuju i kakve odluke donose, jer će sutra zbog toga biti pozvani na odgovornost, i nemoj da bude da ih nisam upozorio.

Imaju dovoljno vremena da dobro razmisle da li će spasiti dušu u posljednji čas i napustiti brod koji tone, omogućiti narodu da ponovo ustane i počne da se oporavlja, ili će sa njim srljati do kraja, koji je jako blizu!? – napisao je Vukanović.

Najnovije

Čović jučer glasao protiv Zakona, a ovako je govorio u Srebrenici 2015. godine

Jučer je nakon četiri mjeseca Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine ponovo radio, a najglasniji su bili iz SNSD-a...