Vukanović odbio poziv Dodika: Prije bih se uhvatio za živu struju na dalekovodu

Preporučujemo

Lider liste “Za pravdu i red” i narodni poslanik u NSRS Nebojša Vukanović poručio je da će opozicija bojkotovati sastanak na koji ih je pozvala vladajuća koalicija, a na kojem bi se trebalo odrediti o izlasku na predstojeće lokalne izbore.

Kako je kazao, ne pada mu na pamet, nji njemu ni ostatku opozicije, da dođe na taj sastanak.”Vjerujte mi ja bih prije skočio u jamu i prije bih se uhvatio za živu struju na dalekovodu. To bih lakše preživio nego da sa Dodikom napravim neki dil”, rekao je Vukanović.

- -

On dodaje da “ko je god sa đavolom tikve sadio on glavu su mu se obile”.

Vukanović je predstavnike vladajuće koalicije nazvao lažnim patriotama i populistima koji su “podvili rep” i rekli da će “gutati žabe”. Dodao je da bi “i nilske konje progutali samo da ostanu na vlasti”.

Vukanović je za lidera SNSD-a Milorada Dodika rekao da je “beskrupulozni makijavelista koji želi da ih navuče, kao anakondu, na neki zajednički sastanak pričama o srpskom jedinstvu i pritiscima”.

“Ne pada mi na pamet, a ni listi ‘Za pravdu i red’ da mu dajemo izlaznu strategiju. Sam mora da se valja u blatu u koji je upao. Sa njima ni u crkvu ni u džamiju”, rekao je Vukanović.

- -

Ističe da mu je ključna rečenica koju je Dodik juče rekao ta da je “finansijski sistem u RS pred pucanjem”.

“On javno priznaje da nema dovoljno para u budžetu da se isplati sve. Rekao je biće para za penzionere i socijalne kategorije, njima neće kasniti, a za ove druge nije siguran”, tvrdi Vukanović.

On je optužio Dodika da preko svojih delegata blokira izmjene Izbornog zakona BiH u Domu naroda PS BiH.

Kakav god prijedlog da dođe, tvrdi Vukanović, Dodik neće pristati na njega.

“On na krađama izbora opstaje već 20 godina i neće pristati na nikakve izmjene Izbornog zakona kojima bi ostao bez mogućnosti krađe izbora. Prošao bi kao što sad prolazi bivša vlast u Crnoj Gori predvođena Milom Đukanovićem”, navodi Vukanović.

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić najavio je da će u ponedjeljak u NSRS pozvati sve predstavnike političkih partija iz RS kako bi se razgovaralo o izlasku na lokalne izbore. Rekao je da se o ovom pitanju čeka stav opozicije.

Osim Vukanovića, poziv Dodika i partnera odbili su Jelena Trivić ilz Narodnog fronta kao i Milan Miličević iz SDS-a.

Najnovije

Nana Derviša najstarija Bosanka na hadžu: Hadž moraš doživjeti, te se ljepote ne mogu opričati

Derviša Huseinagić iz Gradačca koja ima 87 godina, najstarija je osoba koje će ove godine obaviti hadž iz Bosne...