Vulin ne odustaje: Srpski svijet se stvara da se ne bi ponovila Kozara

Preporučujemo

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas na Mrakovici na obilježavanju 80 godina od Bitke na Kozari da se ne stvara srpski svijet da bi nekom prijetio, već da se ne bi ponovila Kozara.

Vulin je rekao da Srbi znaju da tamo gdje nemaju svoju državu, svog policajca, profesora, učitelja, ljekara nema pravde za srpski narod, te da će im samo ono što sami stvore sačuvati život i trajanje.

– Ćutali smo o Kozari i Jasenovcu, a onda su došle oluje. Da ne bi bilo oluja i da se ne bi ponavljale beskrajne slike prognanika, moramo stvoriti srpski svijet i od Srba napraviti jedinstven politički narod kao što je i svaki drugi pod kapom nebeskom – naglasio je Vulin.

On je rekao su Srbi ovdje na Kozari i danas sami, nema nikoga ko se ne odaziva na srpsko ime i prezime, nema stranaca, visokih predstavnika da podijele i bol Srba, kao što ni juče nikog od njih nije bilo u Bratuncu.

– Jeli 30.000 umorenih Srba malo za jedno oprosti, za jednu suzu, da neko bude u prvom redu, a da nije iz srpskog naroda – upitao je Vulin.

On je zatražio odgovor i na pitanje koliko Srba treba da bude pobijeno i poklano da bi neko došao i zatražio oprost.

– Još ne znamo taj broj, niko da nam kaže, koliko god da nas je pobijeno i poklano niko da dođe da spusti svijet i zatraži oprost -rekao je Vulin.

Da je pravde i istine, kaže Vulin, danas bi o Kozari govorili kao strašnom velikom nečovečnom stradanju, kao nečemu što se desilo jednom i nikad više, ali Kozara se desila i prije i poslije i nema generacije Srba koji nije doživjela Kozaru.

Pročitajte:  Vulin nadmašio samog sebe: Tvrdi da ga vrbuju da bude špijun, "a on neće po cijenu života"

– Za sve na svijetu malj je alatka, a kad Srbinu to kažeš on pomisli na ustaše u Jasenovcu i zvuk bjeloglavih svijetlih dječijih glavica koje su ustaški krvoloci maljevima razbijali – rekao je Vulin.

On je podsjetio da su nekad Srbe na ovim planinama nabadali na kočeve zato što su hrišćani, nekad zato što su bili vjere onoga koji je pucao na Franca Ferdinanda, što su bili jedini antifašisti u Evropi, što nisu odgovarali i nije trebalo da se rode tu gdje su rodili, ali uvek su ih ubijali zato što su Srbi.

– Svijet se promijenio, ali se zlo nije promijenilo, i potreba velikih da nama malima govore šta da radimo, kako da činimo i koju stranu da izaberemo. Srbi nikad ne biraju pogrešnu stranu, gledajte šta misle i osjećaju i znaćete gdje je pravda i istina – poručio je Vulin.

Najnovije

Biden poslao poruku jedinstva s muslimanskim zajednicama u SAD-u

Američki predsjednik Joe Biden uputio je poruku jedinstva s muslimanskom zajednicom protiv ubistva muslimana u gradu Albuquerqueu, u saveznoj...