Vulin: “Srpski svet” je moja ideja, a ne Vučićeva

preporučujemo

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, izjavio je da je “srpski svet” njegova ideja i da je njegovo političko pravo da je zastupa, a da to nije ideja ni Vlade ni predsjednika Srbije.

Čvrsto vjerujem da je stvaranje “srpskog sveta” kao jedinstvenog političkog naroda nasušna potreba Srba i u tome nema prijetnjerekao je Vulin u Skupštini Srbije i naveo da je premijer Mađarske Viktor Orban rekao da razumije “srpski svet” i da Mađari imaju svoj svijet, kao i sve zemlje sa velikom dijasporom, javlja Beta.

On je dodao da se nikad nije zalagao za mijenjanje granica na Balkanu i da to važi i za Srbiju.

Znate ko ima problem sa “srpskim svetom”? Samo oni u čijim državama Srbi trpe diskriminaciju. Evo Mađari nemaju nikakav problem, tamo je srpska manjina poštovana, razvija se. Problem imaju samo oni koji nisu završili etničko čišćenje pa im i tih četiri odsto Srba smeta – rekao je Vulin i dodao da njegovu ideju u skupštini podržavaju samo tri poslanika Pokreta socijalista.

 

Pročitajte:  Vukanović: Vučić jedino može obuzdati Dodika

Najnovije

Vlada FBiH od očiju javnosti sakrila dva miliona KM za troškove arbitraže u Cirihu

Vlada FBiH je na 290 sjednici održanoj 11. novembra 2021. godine donijela zaključak kojim su zaduženi Energoinvest i BH-Gas...