Vulin: Stvaranje srpskog sveta se ne može zaustaviti

Preporučujemo

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je “stvaranje srpskog sveta proces koji se ne može zaustaviti”.
Vulin je ocijenio kako je važno da svi Srbi, bez obzira gdje žive, budu jedinstveni i da o svim pitanjima od nacionalnog interesa “odlučuju zajedno u Beogradu, u prijestonici svih Srba”.

– Srpski svet znači da su Srbi jedinstven politički narod, to znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno, to znači da smo uvijek tu uz svoju Srbiju, baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gdje mi živjeli – rekao je Vulin na 22. zavičajnom zboru u Bukovcu kod Novog Sada, saopšteno je iz ministarstva.

Poručuje da su se u Bukovcu okupili da bi “govorili svojim jezikom, pjevali svoje pjesme, radovali se što smo zajedno i što postojimo”.

– I svi oni koji misle da Srba nema i da srpskog sveta nema ili da ne treba da ga bude, treba samo da dođu i da nas pogledaju, da vide ovu našu prelijepu djecu i da shvate da su grdno pogriješili, jer Srba ima i srpskog sveta ima – kazao je Vulin.

Dodaje da je Novi Sad grad svih Srba i svih građana bez obzira kako se prezivali, da je to grad koji pripada svima, te da “niko nema prava da nas dijeli”.

– Novi Sad pripada svima, ovo je grad svih Srba i ovo je grad svih građana bez obzira kako se prezivali i odakle dolazili. Nemojte da nas dijelite, srpski svet nas okuplja i objedinjuje – zaključio je Vulin, prenosi Beta.

Najnovije

Tragedija kod Čitluka: Drvo palo na djevojčicu i usmrtilo je

Desetogodišnja djevojčica iz mjesta Vidovići kod Čitluka sinoć je, kako saznajemo, podlegla u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar nakon...