Vulin: Vučiću, ne idi u Hrvatsku, dočekat će te ustaše i pokušati ubiti kao u Srebrenici

Preporučujemo

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas je rekao da predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić ne bi trebao ići u Hrvatsku.

“Naš predsjednik ide tamo gdje će ga dočekati ustaše na trgovima, koji će pokušavati doći do njega, kao što su došli i pokušali ga ubiti u Srebrenici”, rekao je Vulin.

- -

Rekao je da ustaštvo i ustaše nikada nisu izašli iz politike i javnog života Hrvatske i da očekuje da će predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom posjete Zagrebu dočekati ustaše na trgovima i pokušati doći do njega, piše index.hr.

“Tamo će se skupiti ustaše na trgovima i demonstrirati protiv njegovog dolaska, kao da njegov posjet može donijeti neko zlo. To je zbog toga što Vučić ima hrabrosti reći da Srbi imaju svoje interese i da će Srbija braniti Srbe koji žive na prostoru Hrvatske, kao i da se neće ponoviti Oluja”, rekao je Vulin.

Ocijenio je da se Srbima “Oluja” dogodila jer su šutjeli o Jasenovcu te naveo da se Hrvatska sa Srbijom ne može složiti čak ni o stradanju Srba, židova i Roma u Jasenovcu.

“Ustaški pozdrav ne treba biti na jasenovačkim kostima. Nemoguće je danas naći zemlju na svijetu s kojom se nećete složiti o prirodi bilo kakvog kvislinškog fašističkog režima, osim u slučaju Hrvatske”, rekao je Vulin.

- -

On ističe da Vučić u Hrvatskoj želi razgovarati o isplati mirovina protjeranim Srbima, rješavanju pitanja njihovog radnog staža, o ljudskim pravima, Zakonu o braniteljima kojim je 500.000 državljana Hrvatske srpske nacionalnosti proglašeno agresorima, kao i o zakonu o plaćanju poreza za zemlju koja se ne koristi.

Današnji Vulinov istup nastavak je skandaloznih izjava koje stižu iz Srbije uoči dolaska Vučića u dvodnevni posjet Hrvatskoj koji bi se trebao dogoditi za četiri dana.

Podsjetimo, upravo je Vučić jučer u Beogradu izjavio da ga je zaprepastilo to što je premijer Andrej Plenković pokrenuo pitanje ratne odštete te je zaprijetio Hrvatskoj.

“Da sam na njegovom mjestu, to pitanje ne bih pokretao. Bojim se da Hrvatska po pitanju ratne odštete ne samo da ne može dobiti ništa, nego može mnogo toga izgubiti. To je sve što bih rekao u ovome trenutku. Inače, to bih mogao potkrijepiti tisućama raznovrsnih i veoma teških argumenata”, rekao je Vučić.

Govorio je i o mogućim problemima prilikom ulaska Srbije u EU zbog neriješene granice s Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom.

Vučić je rekao kako su “Bošnjaci imali svoje zahtjeve”, a kad je Srbija prihvatila te prijedloge i kada ih je on “dočekao s papirom – tada im ni to što su sami tražili nije bilo dovoljno”.

“Granicu s Hrvatskom da i ne spominjem”, dodao je Vučić.

Najnovije

Salkić odgovorio Delegaciji EU: Na širenje lažnog narativa nećemo šutjeti

Poslanik u NSRs Ramiz Salkić (SDA) oštro je kritikovao pismo koje je Delegacija EU u BiH uputila žrtvama genocida...