Washington Post tvrdi: Trump je pod istragom

Preporučujemo

Američki predsjednik Donald Trump pod istragom je ekipe posebnog tužioca Roberta Muellera, ali protiv njega se za sada ne planira nikakva optužnica, objavio je u utorak Washington Post citirajući neimenovane izvore.

Mueller je zadužen da odredi je li bilo dosluha između Trumpove ekipe i Rusije tokom predsjedničke kampanje 2016.godine.

- -

Trump osuđuje tu istragu usmjerenu protiv njega kao “lov na vještice”. Moskva negira ikakvu umiješanost ruskih vlasti u američku kampanju.

Washington Post koji se poziva na tri neidentificirana izvora piše da tužioc Mueller ne smatra Donalda Trumpa metom istrage što znači da ne raspolaže indicijama koje bi otvorile put optužnici. Po istim izvorima, Mueller je rekao advokatima predsjednika da priprema izvještaj o Trumpovom djelovanju, kao i o mogućoj opstrukciji pravosuđa s njegove strane.

Nekadašnji direktor FBI-ja i savezni tužioc Mueller je imenovan 2016. godine za istragu mogućnosti dosluha između Trumpove kampanje i ruskih vlasti, piše Slobodna Dalmacija.

Najnovije

Novi udarac Putinu: EU usvojila 14. paket sankcija protiv Rusije

Evropsko vijeće je danas usvojilo 14. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera kojima se zadaje dalji udarac Putinovom režimu...