Wilder: Joshua nema samopouzdanja da uđe u ring sa mnom

Preporučujemo

Anthony Joshua je “krava muzara” svog promotera Eddie Hearna, izjavio je prvak svijeta u teškoj kategoriji verzije WBC Deontay Wilder.

32-godišnji američki bokser smatra kako Joshua, vlasnik IBF i WBA pojaseva, nema samopouzdanja da se bori protiv njega.

- -

Wilder će u subotu braniti naslov protiv Luisa Ortiza, dok će Joshua u borbi sa prvakom WBO kategorije Josephom Parkerom 31. marta pokušati da objedini titule.

“Mi smo spremni, ali ne vjerujem da  Hearn uopće želi borbu između mene i Joshue. Joshua je poput krave, Eddie Hearn mu izmuze svaki dolar. Hearn zna da sam opasan i uopće nije bilo pregovora, nema ponuda. Ali svijet želi vidjeti mene i Joshuu u ringu”, rekao je Wilder, prenosi BBC.

Nijedan bokser u isto vrijeme u vlasništvu nije imao sva četiri pojasa.

Joshua je novembru prošle godine rekao da ne izbjegava borbu sa bilo kim, dodavši da bi se protiv Wildera borio pod svojim uslovima.

- -

“Mislim da Joshua nema dovoljno vjere u sebe da bi se borio sa mnom. Sve je na njima, Ako to zaista žele, borićemo se”, rekao je Wilder.

M. I.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...