Wizz Air i Ryanair smanjuju broj letova iz Banje Luke, oglasili se i sa aerodroma

Preporučujemo

Aerodrom Banja Luka reagirao je na informacije objavljene na pojedinim portalima o tome da kompanije Wizz Air i Ryanair smanjuju broj linija, odnosno letova iz ovog grada.

Iz Aerodroma sa saopćili da sa ovim aviokompanijama imaju odličnu saradnju.

“Napominjemo Međunarodni Aerodrom Banja Luka ima potpisane ugovore sa avio-kompanijama do proljeća 2024. godine”, naveli su.

Trenutno, kako ističu, s ovog aerodroma saobraćaju aviokompanije sa redovnim redom letenja:

WizzAir: Dortmund, Bazel Mulhaus, Malmo, Stokholm Skavsta, Hamburg
Ryanair: Brisel, Geteborg, Memingen, Beč, Berlin, Stokholm Arlanda, Nirnberg
Air Serbia: Beograd.

Počev od ljetnje sezone letenja, saobraćaju i čarter letovi i to: Air Cairo za Hurgadu, Air Montenegro za Tivat, Freebird za Antaliju, Aegean za Atinu, te prvi put iz regija imaju letove ka Tunisu, odnosno komapnije Nouvelair za Monasteri.

“Aviokompanije zadržavaju pravo izmjene reda letenja i izmjene cijena karata. Red letenja aviokompanije objavljuju sezonski – zimski i ljetnji red letenja, periodično neke od letova suspenduju a neke povećaju broje operacija”, istaknuli su iz Aerodroma Banja Luka.

Podsjetimo, portal Zamaaero je objavio da je Wizz Air otkazao letove iz Banje Luke za Malmo, a sada otkazuje letove za Stockholm Skavstu (zadnji let 28. avgusta) i Hamburg (zadnji let 28. oktobra). Time će kompanija imati tek dvije linije sa pet sedmičnih letova (Basel i Dortmund).

Ryanair pak smanjuje letove iz Banje Luke za Memmingen sa sedam na dva sedmična leta, te Beč sa tri na dva sedmična leta. To znači da će kompanija zadržati sve linije no da je smanjila broj letova sa 20 na 14 sedmično.

Najnovije

Smajić o blokadama i ucjenama u Parlamentu BiH: Korektno bi bilo da kažete da vladajuća koalicija ne postoji kako građani ne bi više bili...

Dom naroda Parlamentarne skupštine (PS) Bosne i Hercegovine (BiH) na današnjoj sjednci nije usvojio izmjene tri zakona jer su...