Za kolektivnu dženazu u Kotor Varoši spremni posmrtni ostaci osam žrtava

Preporučujemo

Posmrtni ostaci osam žrtava proteklog rata spremni su za ukop nakon kolektivne dženaze koja će se 3. novembra klanjati u mjestu Večići, Kotor Varoš.

Žrtve koje će biti ukopane ove godine u Večićima ubijene su tokom 1992. godine, a njihovi posmrtni ostaci ekshumirani su na lokalitetu Plitska kod Kotor Varoši, iz masovnih grobnica koje su otkrivene tokom 2002. i 2004. godine. Izuzetak su posmrtni ostaci Alagić Raifa koji su 2020. godine ekshumirani na lokalitetu Duboka.

Najmlađa žrtva koja će se ukopati ove godine jeste Ramić (Kasima) Kemo, rođen 1970. godine. U času smrti imao je svega 22 godine, a njegovi posmrtni ostaci pronađeni su 2002. godine na lokalitetu Plitska. Zajedno sa njim konačan smiraj će naći i njegov stariji brat Redžo koji je u času kada je ubijen imao 23 godine. Najstarija žrtva koja će biti ukopana je Bečulić (Sulejmana) Šerif koji je u momentu smrti imao 37 godina.

Žrtve koje će se ove godine ukopati u Večićima i Hrvaćanima:
– Alagić (Alaga) Mujo, rođen 1962. godine u Večićima;
– Alagić (Ramadan) Raif, rođen 1966. godine u Večićima;
– Bečulić (Sulejman) Šerif, rođen 1955. godine u Večićima,
– Berbić (Mujo) Rifet, rođen 1962. godine u Večićima;
– Ramić (Kasim) Redžo, rođen 1969. godine u Večićima;
– Ramić (Kasim) Kemo, rođen 1970. godine u Večićima;
– Škorić (Derviš) Senad, rođen 1965. godine u Banja Luci;
– Pašić (Ale) Šefik, rođen 1960. godine u Hrvaćanima.

Sedam žrtava će biti ukopano u Večićima dok će Pašić Šefik, u skladu sa željama njegove porodice, biti ukopan u Hrvaćanima.

Najnovije

Bandić: Studenti ne smiju biti ping-pong loptica između Vlade KS i Univerziteta!

Pozivam Vladu Kantona Sarajevo da interveniše i osigura izvršenje ugovora koji su studenti potpisali sa Univerzitetom u Sarajevu prije...