Za tri dana u Banjoj Luci kažnjeno 1.375 vozača, 333 vozilo pod dejstvom alkohola

preporučujemo

Policajci Policijske uprave Banja Luka su za tri dana preventivno-represivne kampanje “Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, a po principu nulte tolerancije, izdali 1.375 prekršajnih naloga.

Kontrolisano je 7.268 učesnika u saobraćaju, a zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 333 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

Od toga je 177 vozača imalo koncentraciju 0,31 do 0,80 g/kg, zatim 105 vozača je kažnjeno zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 29 ih je privedeno i zadržano u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije od preko 1,5 g/kg alkohola, dok ih je šestoro odbili da se podvrgne ispitivanju.

– Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je šest “mladih vozača”, odnosno mlađih od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva – saopšteno je iz PU Banja Luka.

Također, 243 učesnika u saobraćaju su sankcionisana zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok su 24 nepropisno vozili djecu i nisu koristili sigurnosne sjedalice.

Кontrolom je kod 18 vozača utvrđeno da upravljaju bez položenog vozačkog ispita, dok ih je 14 sankcionisano zbog vožnje neregistrovanog vozila, a 12 zbog nepravilne upotrebe mobilnog telefona i 159 vozača zbog upravljanja tehnički neispravnim automobilm.

– U sklopu akcije, od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja, oduzeta su četiri vozila. Za navedene je utvrđen i dug u registru novčanih kazni – istakli su u Policijskoj upravi Banja Luka.

Najnovije

Radnici Boksita u Milićima imaju dvije opcije: Vakcinacija ili otkaz

Rajko Dukić, predsjednik Boksita, izdao je instrukciju, odnosno naredbu radnicima te kompanije iz Milića da sa vakcinišu. U suprotnom,...