Zadarska bolnica: Muškarac povrijeđen u nesreći skrivao identitet, sve iznenadio svojim priznanjem

Preporučujemo

“Sretan sam što sam ovdje”, rekao je policajcima prije nego što je otkrio svoj identitet, 53-godišnji državljanin Libije Said S. iz Bengazija, piše Zadarski.hr.

Dan ranije dovezen je u zadarsku Opću bolnicu kao žrtva saobraćajne nesreće. Iako je u bolnicu došao vozilom Hitne pomoći s teškim tjelesnim povredama grudnog koša, svoj je identitet otkrio tek jučer u bolnici kada je priznao da je u Zadar iz Libije došao brodom kao “slijepi putnik”.

– Riječ je o državljaninu Libije koji je u Hrvatskoj boravio ilegalno. U nesreći je zadobio teške tjelesne povrede, no van je životne opasnosti. Nakon što se oporavi, prebacit će se u Prihvatni centar za strance Ježevo u Zagrebu, rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije, koja je od četvrtka ujutro oko 6.30 sati kada se dogodila saobraćajna nesreća na cesti u Murvici Gornjoj pokraj Zadra pokušavala utvrditi identitet stradalog muškarca.

Said S. je teško povrijeđen nakon što je pokušao prijeći cestu izvan pješačkog prijelaza u Murvici Gornjoj. Na njega je naletio automobil Fiat Punto zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak iz Zadra.

Vozač ga nije uspio izbjeći, te ga je oborio na cestu. Iako je nakon udara bio pri svijesti, 53-godišnjak nikome nije htio reći ko je, niko ga od ljudi iz obližnjih kuća nije poznavao, a kod sebe nije imao dokumente.

– Viđali smo jednog sitnijeg čovjeka ovdje. Vidjelo se da nije riječ o domaćem čovjeku, no nismo ni pretpostavljali da je riječ o Libijcu, rekli su mještani Murvice Gornje.

Kako se pokazalo, i Said S. je kao i ljetos državljanka Ekvadora, 50-godišnja Rosario Jackeline Reasco Lamilla sedam dana lutao Zadrom bez dokumenata, hrane i smještaja. U svom je lutanju dospio do Murvice Gornje gdje se skrivao po napuštenim kućama. No, dok su Rosario Zadrani udomili nakon što su je pronašli kako luta po varoškim ulicama, Said je doživio puno okrutniju sudbinu.

(index.ba)

Najnovije

Vjernici u BiH danas obilježavaju Dan ašure

  Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 10. dan mjeseca muharrema 1444. god. po hidžri obilježava se...