Zaev povukao prijedlog da preuzme i mjesto ministra finansija

Preporučujemo

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev je svoj prijedlog da preuzme i mjesto ministra finansija u srijedu povukao zbog upozorenja Antikorupcijske komisije da bi to bio sukob interesa.

Na sjednici Sobranja o prijedlogu za rekonstrukciju Vlade zastupnik najveće opozicione partije VMRO DPMNE Ilija Dimovski je, pozivajući se na Zakon o sprječavanju korupcije i sukob interesa, zatražio da se s dnevnog reda skine i točka o izboru novih ministara, ali taj prijedlog nije prihvaćen, prenosi Beta.

Premijer Zaev je u prijedlogu za rekonstrukciju vlade, pored toga da on preuzme Ministarstvo finacija, predložio četiri nova ministra: za poljoprivredu Trajana Dimovskog, za prostorno planiranje i životnu sredinu Nasera Nuredinija, za lokalnu samoupravu Gorana Milevskog i za kulturu Husnija Ismailija.

Dosadašnji ministar za prostorno planiranje Sadula Duraku će, po prijedlogu Zaeva, preuzeti novo “Ministarstvo za politički sustav i odnose među zajednicama” kojim je zamijenjen “Sekretarijat za sprovođenje Ohridskog dogovora”.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...