Zahvaljujući Semiru Efendiću (SBIH) obezbijeđeno 7 miliona KM za sarajevsko preduzeće namjenske industrije Zrak

Preporučujemo

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić je istakao da kada se ugledalo svjetlo na kraju tunela, neko se dobro potrudio da ga ugasi. Međutim, zahvaljujući upravo njemu sedam miliona KM je obezbijeđeno za sarajevsko preduzeće namjenske industrije Zrak d.d. Sarajevo. To znači da Vlada FBiH nije planirala novac za preduzeće kojem prijeti stečaj, ali za koje su njegovi radnici i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić (SBiH) uvjereni da može nastaviti sa pozitivnim poslovanjem. Predloženi amandman na budžet je obrazložen stavom da se ovim novcem može dopriniteji rješavanju krize u ovom preduzeću. Tim povodom je istakao Sindikat metalaca FBiH i Sindikat firme Zrak da su u saradnji sa načelnikom Semirom Efendićem nakon brojnih održanih sastanaka sa predsjednicima sindikata Bajrom Melezom i Emirom Kominlijom obezbijedili značajnu pomoć firmi Zrak pomoću koje će ona stati na noge zbog čega su sindikati i radnici neizmjerno zahvalni načelniku Semiru Efendiću.

Uvaženi načelnik Semir Efendić (Stranka za Bosnu i Hercegovinu) u decembru prošle godine je saopćio da je preduzeće Zrak, koje se nalazi u Novom Gradu, potpisalo ugovor sa europskim renomiranim proizvođačem vojne opreme Hirtenberger.

– Dok su uprava i inžinjeri, pa i uposlenici firme Zrak očajnički radili sve da se ispune uslovi za potpisivanje ovog ugovora, dvojac na čelu Federacije BiH (Novalić i Džindić) okolo su hodali i tražili stečajnog upravnika za firmu Zrak. To je nažalost bio njihov doprinos… – napisao je tada na svom profilu na Facebooku Efendić.
Podsjećamo da je Općina Novi Grad na čelu sa Semirom Efendićem (SBIH) uplatila jednokratnu pomoć u iznosu 1.080 KM radnicima preduzeća Zrak d.d. Sarajevo.

– Općina Novi Grad, kao i načelnik Semir Efendić su i ovom prilikom pokazali svojim djelovanjem da su spremni pomoći ovom preduzeću u onoj mjeri u kojoj to oni mogu, bez obzira na to što nemaju nikakva ovlaštenja nad njim, dok sa druge strane većinski vlasnik Vlada FBiH isto ovo preduzeće gura u stečaj, što je zaista nečuveno, pogotovo kad se uzme u obzir da se radi o preduzecu iz namjenske industrije.

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...