Zakazani protesti sarajevskih ljekara zbog sve češćeg nasilja nad njima

Preporučujemo

Zdravstveni radnici iz Kantona Sarajevo održat će u srijedu proteste, kako bi ukazali na problem nasilja nad njima, potvrđeno je za Patriju iz Sindikata doktora medicine i stomatologije Javne ustanove Dom zdravlja u Sarajevu.

U Domu zdravlja Novi Grad u Sarajevu roditelj je u srijedu fizički napao doktoricu. Mediji su objavili da je jedan od roditelja nasrnuo na doktoricu, koja je pokušala objasniti da prednost imaju hitni slučajevi.

Iz Sindikata upozoravaju da je nasilje nad zdravstvenim radnicima u porastu, te da vlasti moraju pronaći način kako da se to zaustavi.

Grupa zdravstvenih radnika u Domu zdravlja Saraj polje danas su održali kratki protest kako bi ukazali na problem nasilja nad zdravstvenim radnicima, dok će u srijedu na taj problem mirnim protestima ukazati zdravstveni radnici u svim domovima zdralja u Kantonu Sarajevo, piše Patria.

Najnovije

Biden ipak Ukrajini šalje projektile dugog dometa

Američki predsjednik Joe Biden obavijestio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da će Washington opskrbiti Kijev projektilima ATACMS dugog dometa,...