Zakazani protesti sarajevskih ljekara zbog sve češćeg nasilja nad njima

preporučujemo

Zdravstveni radnici iz Kantona Sarajevo održat će u srijedu proteste, kako bi ukazali na problem nasilja nad njima, potvrđeno je za Patriju iz Sindikata doktora medicine i stomatologije Javne ustanove Dom zdravlja u Sarajevu.

U Domu zdravlja Novi Grad u Sarajevu roditelj je u srijedu fizički napao doktoricu. Mediji su objavili da je jedan od roditelja nasrnuo na doktoricu, koja je pokušala objasniti da prednost imaju hitni slučajevi.

Iz Sindikata upozoravaju da je nasilje nad zdravstvenim radnicima u porastu, te da vlasti moraju pronaći način kako da se to zaustavi.

Grupa zdravstvenih radnika u Domu zdravlja Saraj polje danas su održali kratki protest kako bi ukazali na problem nasilja nad zdravstvenim radnicima, dok će u srijedu na taj problem mirnim protestima ukazati zdravstveni radnici u svim domovima zdralja u Kantonu Sarajevo, piše Patria.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...