Zalihić upozorio: Predsjednica UO Hitne pomoći starija od 65 godina, je li to u skladu sa zakonom

preporučujemo

Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, imenovali su Upravni odbor Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo na čijem je čelu Vesna Hadžiosmanović kao predsjednica.

Direktor sarajevske pomoći Kantona Sarajevo Adem Zalihić prijavio je nadležnim kako nisu ispoštovani uvjeti za imenovanje predsjednice UO jer imenovana ima više od 65 godina što se, kako navodi, kosi sa propisanim konkursom, odnosno uvjetom da kandidat za člana i predsjednika UO mora biti stariji od 18 godina, a ne stariji od 65 godina.

– Hadžiosmanović je rođena 1956. godine i na dan imenovanja za predsjednicu UO Zavoda je bila starija od 65 godina čime nije ispunjavala opće uvjete iz tačke b. javnog oglasa, a što je apsolutno u suprotnosti sa navedenim zakonima, te je očigledno da je njeno imenovanje nezakonito kao i sve druge radnje – naveo je Zalihić.

Zatražio je od nadležnih da njegove navode ispitaju jer “navedeni upravni odbor poduzima i druge radnje suprotne Poslovniku o radu UO o čemu je također upozoren, kao smjena direktora”.

– Ističe da sve radnje ovakvog nezakonitog UO će biti ništavne, a eventualno nezakonito razrješenje bi prouzrokovalo ogromnu i nepopravljivu štetu Zavodu – naveo je također Zalihić.

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...