Zaplijenjene cigarete u vrijednosti 1,3 miliona KM

preporučujemo

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine realizirana je združena operacija zapljene cigareta u vrijednosti oko 1,3 miliona KM.

Aktivnosti su realizirali policijski službenici SIPA-e uz podršku uposlenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Granične policije BiH i policijskih agencija iz oba entiteta.

SIPA je u suradnji sa UIOBiH pretresla kamion–cisternu, u čijoj unutrašnjosti je pronađena veća količina, oko 247 hiljada kutija cigareta, bez odgovarajućih akciznih markica BiH, koje su sa područja Crne Gore prokrijumčarene na područje Bosne i Hercegovine.

Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta na tržištu iznosi više od 1,3 miliona KM i jedna je od najvećih zapljena ilegalnih cigareta realiziranih na podučju Bosne i Hercegovine.

U ovom predmetu vodi se istraga za krivična djela: organiziranje grupe ljudi ili udruženja za rasturanje neocarinjene robe, neovlašteni promet akciznih proizvoda i krijumčarenje. Vozač kamiona je uhapšen.

Najnovije

Italijanski ratni fotograf traga za djevojčicom iz Sarajeva

Fotograf iz Italije Alessandro Dalla Pozza, koji je tokom rata boravio u Bosni i Hercegovini i bilježio kamerom užase...