- Advertisement -

Zaplijenjeno 5.750 kutija cigareta bez akciznih markica

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Gorica juče su spriječili nezakonit promet 5.750 kutija cigareta FM bez akciznih markica. Otkrivene su graničnom kontrolom Škode, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Posušja.

Vozilom je upravljao S.D. (1978.), državljanin Bosne i Hercegovine. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, protiv S.D. bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“. Cigarete su privremeno oduzete.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Aerodrom Sarajevo juče su lišili slobode A.V. (1980.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog krivičnog djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.Istoga dana, pri izlasku iz BiH na MGP Kostajnica lišen je slobode S.D. (1984.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Službenici JGP Dobrljin državljanina Republike Slovenije predali su službenicima Sudske policije Bihać.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...