- Advertisement -

Zaplijenjeno 5 miliona tableta metamfetamina

Preporučujemo

Dvojica osumnjičenih krijumčara droge ubijena su u oružanom okršaju jutros na sjeveru Tajlanda, rekla je policija objavivši da je pritom zaplijenila jednu od najvećih pošiljki droge u regiji.

Policija je pratila kamion u kojemu je bila droga na putu iz sjevernog grada Chiang Naia do susjedne pokrajine Chiang Rai u nedjelju navečer, rekla je policija.

Policajci su opkolili vozilo prije no što su osumnjičeni izišli i otvorili vatru, nakon čega je došlo do oružane paljbe u kojoj su obojica napadača ubijena, rekao je glasnogovornik policije.

To je jedna od najvećih regionalnih zapljena druge, a zaplijenjeno je pet milijuna tableta metamfetamina i gotovo 200 paketića heroina, koji su ležali prekriveni povrćem u kamionu.

Chiang Rai nalazi se u  takozvanom zlatnom trokutu u pograničnom području u blizini granice s Mjanmarom i Laosom, poznatom po krijumčarenju droge i proizvodnji opijuma.

Metamfetamin je vrlo tražena droga na Tajlandu i u susjednom Mjanmaru, odakle prema sumnjama policije dolazi droga. Prošli tjedan u Bangkoku je zaplijenjeno deset milijuna tableta metamfetamina i gotovo 400 kilograma kristalnog metamfetamina.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...