Započeli radovi druge faze izgradnje biciklističke staze u Alipašinoj ulici

Preporučujemo

Sredinom prošle sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa radovima na realizaciji druge faze izgradnje biciklističke staze između Alipašine ulice i gradskog parka na Jezeru.

–Sa radovima smo započeli od ulaza u kompleks Zetra, odnosno od mjesta gdje je završila prva faza projekta i do sada smo podigli stari asfalt do saobraćajnice koja vodi pored stadiona Koševo. U toku su mašinski iskopi za polaganje elektro instalacija za novu LED rasvjetu. U planu je da nakon ovoga izgradimo betonsku stazu širine četiri metra, gdje ćemo napraviti novu biciklističku i pješačku stazu. Biciklistička staza biće asfaltirana i obojena crvenom bojom dok će pješačka staza biti popločana. Također je planirano postavljanje novih betonskih ivičnjaka. Uz novu stazu dužine 800 metara biće također postavljene parkovske klupe, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta firme „Grakop“.

- -

Općina Centar je za realizaciju ove faze projekta iz svog budžeta izdvojila oko 360.000 KM. Na kraju radova je planirano postavljanje vertikalne i označavanje horizontalne saobraćajne signalizacije. Završetak ovih radova je planiran u roku od dva mjeseca.

Prvi dio biciklističke staze, od Ulice Sutjeska do ulaza u kompleks Zetra ukupne dužine 841 metar, je zvanično predat građanima na upotrebu tokom obilježavanja Dana Općine Centar početkom maja ove godine. Za realizaciju ove faze projekta Općina Centar je obezbijedila gotovo 300.000 KM.

Sa realizacijom ovog projekta biciklisti i pješaci će imati nesmetanu putnu komunikaciju do parka na Jezeru gdje će moći uživati u najvećoj gradskoj zelenoj oazi, o kojoj također brigu vodi Općina Centar.

Najnovije

Christian Schmidt za Klix.ba: Ne mogu se igrati sa mnom, izbori moraju biti po novom zakonu

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt dao je intervju za Klix.ba u kojem je komentarisao pitanje tehničkih...