Započelo asfaltiranje pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije

Preporučujemo

Tokom dana radnici građevinske firme Sela su započeli asfaltiranje pješačkih staza u parku kod sarajevske Druge gimnazije.

– Ukoliko nam dozvole vremenske prilike, radove na asfaltiranju planiramo okončati tokom sutrašnjeg dana. Kako je predviđeno projektom postavit ćemo oko 2.200 metara kvadratnih novog asfalta. Sa okončanjem ovih radova završit ćemo projekt sanacije pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije, objasnio je Mesud Zimić, šef gradilišta firme Sela.

- -

Pomenuti projekt sanacije je pokrenut jer su postojeće pješačke staze bile u veoma lošem stanju, dotrajale sa ispucalim asfaltom a pojedini dijelovi staza su potpuno obrasli travom. Stoga je Općine Centar iz svog budžeta izdvojila 127.000 KM za ovaj projekat tokom čije realizacije je nakon uklanjanja stare podloge postavljen novi tampon i podloga, te novi betonski ivičnjaci sa obje strane pješačkih staza.

Za nesmetan pristup osobama u invalidnim kolicima iz Ulice Koševo izgrađena je nova pristupna rampa dužine 25 metara, na koju su postavljene kulir ploče kao i zaštitna ograda sa obje strane rampe.Za izvođenje radova angažovane su firme Bosman i Sela, dok je idejni projekt uradila firma Design&QC.

Najnovije

Novi udarac Putinu: EU usvojila 14. paket sankcija protiv Rusije

Evropsko vijeće je danas usvojilo 14. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera kojima se zadaje dalji udarac Putinovom režimu...