Nakon smrti zaštitara Harisa Rakovića: Samoubistvo ili nesretan slučaj?

Preporučujemo

Sinoć je u poslovnici UniCredit banke u Bihaću pronađeno tijelo zaštitara Harisa Rakovića (22). Njegov kolega koji je došao u smjenu pronašao ga je u ležećem položaju s pištoljem pored tijela.

Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK, kazala je da je nakon prvog dijela istražnih radnji mogu potvrditi da nije u pitanju ubistvo.

- -

– Na osnovu dosadašnje istrage evidentno je da nije bilo pokušaja provale u objekat, odnosno pljačke. Dakle, nije u pitanju ubistvo. Istražnim radnjama tokom dana bit će utvrđeno pod kojim okolnostima je došlo do toga, odnosno da li je u pitanju samoubistvo ili nesretan slučaj. Obdukcija tijela obavit će se danas, kazala je Galić dodajući da su snimci sa sigurnosnih kamera pregledani te da se na osnovu toga može tvrditi da nije riječ o ubistvu, prenosi Oslobođenje.

– Tužiteljica koja radi na ovom slučaju još ga nije okvalifikovala, dodaje Galić.

Ona je demantovala napise na portalima da je došlo do nesreće prilikom čišćenja pištolja, jer za takvu informaciju policija nema dokaze.

Raković je nedavno branio boje Bosne i Hercegovine na svjetskom prvenstvu u Powerliftingu u Mađarskoj u Egeru u kategoriji do 110 kg juniora.

- -

Danas se nastavlja istraga, pa se očekuju novi detalji vezani za okolnosti smrti.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...