Zastoji rekonstrukcije terena poremetili plan: Velež i Zrinjski zamijenili domaćinstvo derbija

Preporučujemo

Fudbalski klub Velež zvanično je potvrdio da je postignut dogovor sa Zrinjskim o zamjeni domaćinstva prvog mostarskog derbija ove sezone koji je trebao biti odigran na stadionu Rođeni.

Kako FK Velež prolazi kroz rekonstrukciju travnjaka na stadionu Rođeni, domaće utakmice trenutno igra na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli. Očekivalo se da radovi budu gotovi do prvog mostarskog derbija, ali to se nije dogodilo.

Stoga, Velež i Zrinjski donijeli su razumnu i očekivanu odluku. Postigli su dogovor o zamjeni domaćinstva prvog mostarskog derbija, tako da će domaćin prve utakmice biti Zrinjski na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

“FK Velež Mostar obavještava navijače, simpatizere i prijatelje Kluba da je u dogovoru sa rukovodstvom HŠK Zrinjski donesena odluka o zamjeni domaćinstva odigravanja gradskog derbija. Nakon svih neplaniranih poteškoća sa kojim se naš Klub suočio pri finalizaciji projekta rekonstrukcije travnjaka na glavnom terenu stadiona Rođeni, te izrazito kompleksnom aspektu organizacije gradskog derbija koji bi se eventualno odigrao na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli, rukovodstvo Fudbalskog kluba Velež Mostar, u dogovoru te pristanak rukovodstva našeg gradskog rivala, donijelo je odluku o zamjeni domaćinstva odigravanja gradskog derbija”, saopćili su iz FK Velež.

Odluka je donesena i zbog toga što bi organizacija derbija na zamjenskom stadionu u Gabeli bila znatno kompleksnija nego da se igra u Mostaru tako da je odluka i više nego razumna.

Derbi se igra u srijedu 12. oktobra na stadionu Pod Bijelim Brijegom, a u pitanju je duel zaostalog šestog kola Premijer lige BiH. Shodno tome, Velež će biti domaćin u drugom dijelu sezone.

Najnovije

EK objavio kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Europska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...