Zatražen pritvor za Bulbula i ostale: Djevojke za seks prodavali za 150 KM

Preporučujemo

Za Selvedina Bulbula, Selmu Delić, Arnelu Ožegović i Ehlimanu Ćehajić, koji se terete za navođenje na prostituciju i pranje novca, Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je pritvor.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić zbog toga što su ovo četvero ranije bili osuđivani postoji bojazan da bi mogli utjecati na svjedoke ili ponoviti krivično djelo, zbog čega je za njih predložen pritvor.

- -

Podsjećamo, Bulbul i tri ženske osobe uhapšeni su u policijskoj akciji kodnog naziva “Neon”, koja je početkom sedmice provedena na području Sarajeva. Svi oni terete se da su, u periodu od 2009. do 2018. godine, radi sticanja protivpravne imovinske koristi na području KS-a kontinuirano organizirali pružanje seksualnih usluga.

Navodi se kako kako je on navodio, poticao i prodavao veći broj djevojaka za pružanje seksualnih usluga u ugostiteljskom objektu “Orlando”, u naselju Dobrinja, te u većem broju stanova i hotela u KS-u. Ovakve usluge, navodno, naplaćivali su po cijenama od 150 ili 200 KM.

Također, sumnja se da su osumnjičeni ostvarili imovinsku korist od najmanje 100.000 KM.

Kantonalni sud u Sarajevu bi trebao donijeti odluku o zahtjevu Tužilaštva do kraja dana, piše radiosarajevo.ba.

Najnovije

U Bosni se danas očekuju lokalni pljuskovi, u Hercegovini sunčano

U Bosni se danas očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni...