Zatražena još dva mjeseca pritvora za Dragana Šojića

Preporučujemo

Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu da se produži pritvor još za dva mjeseca Draganu Šojiću, nedavno uhapšenom direktoru Službe za zajedničke poslove institucija BiH, saznaje “Avaz”. Ročište je zakazano za danas u 13 sati.

Šojića je prije mjesec prošle uhapsila SIPA, ali je Sud BiH naprije bio dbio prijedlog da se pritvor odredi zbog čega se Tužilaštvo žalilo a Apelaciono vijeće žalbu uvažilo.

On se nalazi u pritvoru u Vojkovićima.

Direktor Službe za zajedničke poslove institucija BiH nalazi se po lupom Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog zloupotrebe službenog položaja.

SIPA ga je prošle sedmice uhapsila prema nalogu Tužilaštva BiH, zbog nesavjesnog trošenja budžetskih sredstava.

Kada su u pitanju Šojićeve nezakonitosti, njega su prijavili uposlenici ove državne institucije, a brojni dokazi o nepravilnostima u rukovođenju ovom službom nalaze se u Tužilaštvu. Između ostalog, SIPA zanima ustvari kako je Šojić, koji ima prebivalište u Beogradu, od dana imenovanja na poziciju direktora 2018. godine koristio službeni automobil za putovanje u ovaj grad.

Najnovije

Uskoro počinju radovi na rehabilitaciji najoštećenijeg dijela ulice Džemala Bijedića

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je Odluku o izboru izvođača radova na rehabilitaciji dijela ulice Džemala...