Zatvoreno klizalište u parku Hastahana: Naredne zime klizališta i na Skenderiji, ispred BBI-a i Druge gimnazije

Preporučujemo

Započeli su radovi na demontaži ledene plohe ukupne površine od 400 metara kvadratnih u parku Hastahana, odnosno parku „prof. dr. Nijaza Durakovića“ na Marijin Dvoru, na kojoj su naši sugrađani posljednja dva mjeseca uživali u klizanju. Ledena ploha je bila postavljena u okviru sedmog Sarajevo Holiday Marketa, od sredine decembra prošle do 11. februara ove godine i zahvaljujući novim tehnologijama pravljenja leda bila je u funkciji i kada su vanjske temperature dosezale do 15 Celzijevih stepeni.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar u iznosu od 20.000 KM u periodu od 1. januara pa do samog zatvaranja na klizalištu su bili obezbijeđeni besplatni termini klizanja za sve sugrađane. Također, Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar, u saradnji sa direktorima osnovnih škola, tokom pomenutog perioda, rezervisala je termine za klizanje učenika iz 11 osnovnih škola iz Centra. Tokom gotovo dva sata trajanja tih termina za sve učenike je pored besplatnog klizanja obezbijeđeno i besplatno iznajmljivanje klizaljki, te sendviči i čaj, dar firme „Perutnina Ptuj BiH d.o.o.“ i uprave Sarajevo Holiday Marketa.

- -

Prema dostupnim podacima samo klizalište u parku Hastahana je posjetilo gotovo 30.000 naših sugrađana čime je potvrđena činjenica da su Sarajevo Holiday Market i klizalište najposjećeniji i najvažnijih događaji u gradu tokom zimskih mjeseci. Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je najavio da će tokom naredne zimske sezone biti više lokacija za besplatno klizanje građana, koje će finansirati Općina Centar.

–Također pored Hastahane, planiramo otvoriti klizališta u parku kod Druge gimnazije, na trgu ispred BBI Centra i na lokaciji platoa Skenderije. Naš cilj je da kvalitetom ponude i dobrom organizacijom naš grad približimo adventima u Beču i Zagrebu, najavio je načelnik Ajnadžić.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...